Aah. Nyt se on valmis. Minun ihanainen Sophia Carry-All -kassi by Amy Butler. Kaavat ja kankaat tuli kimppatilauksena Englannista, koska tähän kassiin kuuluu ehdottomasti alkuperäiset kankaat. Mutta mikä valinnan vaikeus kankaan kanssa olikaan! Ompelukonekin oli piinalliset pari viikkoa korjaamolla ja kun koneen ääreen pääsi, sitä piti "testata" ihan vaan vähän. Ja vähän enemmän. Ja vielä enemmän, kunnes hups!, kassi tuli valmiiksi. Tai ainakin melkein, silleen, että sitä voi jo käyttää.

1251659924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeet oli ainakin todella perusteelliset, jopa ärsyttävyyteen saakka. Yksi ilta kului kaavojen tekemisessä ja toinen kankaan leikkaamisessa. Tukikankaiden silittäminen vasta aikaa vievää puuhaa olikin, koska niitä kerroksia ja kappaleita sitten riitti. Tein ensimmäisessä sivukappaleessa mokan ja silitin ohjeen mukaan ohuen tukikankaan ensin kiinni kuosikankaaseen ja sitten vasta tukihuovan kiinni näihin. Huopa ei ottanut sitten mitenkaan kiinni, vaikka kuinka painoin. Luulin onnistuneeni, mutta ompeluvaiheessa huomasin kankaan hieman irtoilevan. Ärsyttävää. Lisäksi valmiissa kassissa huomasin, että päälliosaan olisi voinut laittaa parikin kerrosta tukikangasta lisää, kahvat helposti ryppää vetoketjun viereistä osaa kasaan. Vuorista tuli jotenkin liian iso ja se kurttaa joissain kohdissa. Ainakin päällikappaleet ja sivukappaleet on liian pitkät suhteessa sivuosiin ja vaikka koitinkin lyhentää niitä, en osannut ottaa riittävästi pois päädyistä. Lisäsin vetoketjun päähän pienen kangasläpäreen, jonka avulla saa helpommin vedettyä vetoketjun kiinni. Olisi kannattanut laittaa toiseenkin päähän ja homman olisi voinut tehdä vetokejua kiinnittäessä eikä jo valmiiseen kassiin. Olis voinut olla helpompaa...

Materiaalia meni hieman erilaiset määrät, mitä ohjeessa sanottiin. Päällikangasta tilattiin 1.5 metriä ja nopealla silmäyksellä kangaspalasta saattaisi saada toisenkin kassin, jos tereet ja kahvat tekisi muusta kankaasta. Tosin siinä tapauksessa sivuosien kuviota ei ehkä saa kohdistettua alkuperäisellä tavalla. Kahvat olisi joka tapauksessa järkevä päällystää ylhäältä jollain tummemmalla kankaalla likaantumisen estämiseksi, mutta onkohan se sitten enää kaunis? Ohutta tukikangasta meni hiukan yli metri ja paksua tukihuopaa noin puoli metriä. Lisäksi x määrä vuorikangasta, joka tässä tapauksessa oli valkoista lakanakangasta. Vasta myöhemmin tuli mieleen, että vuori likaantuu varmaan helposti ja seuraavaan kassiin se täytyy toteuttaa jostain tummemmasta kankaasta.  

1251659881_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen. Kassi nielee sisäänsä hirmuisen määrän tavaraa ja on silti siistin näköinen. Tämä kassi menköön harjoituskappaleesta, jossain vaiheessa teen ihan varmasti uuden. Nyt voi hetkeksi keskittyä muihin projekteihin, kun tämä ei enää piinaa:)