Yhdistelmävaunut lähtivät taloudestamme sulostuttamaan toisten perheiden vauva-aikaa. Yhyy, olen murtunut siitä tiedosta, että vauva-aikamme on yhden mittapuun mukaan loppu. Mutta onneksi taloudessamme riittää muun tavaran lisäksi myös rattaita moneen tarpeeseen. Kierrätyksenä saamamme Brion Original -rattaat ovat palvelleet hienosti epätasaisillä metsälenkeillä, mutta päälliset ovat valitettavasti nähneet aurinkoa vähän liiankin kanssa. Lisäksi kuomun sisävuoreen oli tullut homepilkkuja, kun säilytin niitä vintillä ja siellä olikin yllättäin kosteampaa kuin kuvittelinkaan. Ruudulliset osat oli kuitenkin säilyneet hyvinä ja runko ja tavarakori on mitä parhaimmat.

1250601610_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin kangaskaupasta tummansinistä puuvillamarkiisia (8e/m) ja sen pitäisi olla aurinkoa kestävää. Otin metrin ja se riitti ihan mukavasti. Lisäksi otin palalaarista luonnonvalkoista joustavaa puuvillaa vajaan metrin pätkän vuorta varten (2e). Kuten aina, eivät nämäkään kankaat ehtineet pesuun ennen ompelua.

 

Istuinosaan ompelin anopin hienoisella avustuksella päälle uudet siniset osat, kuomun purin kokonaan. Oma ompelukone kun joutui huoltoon juuri ennen tätä projektia, toivottavasti sen saisi pian takaisin. Neulasin vanhat kankaat kasaan heti purkamisen jälkeen, mikä auttoi huomattavasti ompeluvaiheessa. Yllättävän paljon erilaisia kappaleita olikin ja monessa kerroksessa. Oli kuitenkin ilo huomata, että osat oli ensin huoliteltu ja sitten yksitellen ommeltu kiinni, joten purkaminenkin ja uudelleen ompelu oli huomattavan paljon helpompaa. Lopputulokseen olin todella tyytyväinen, ainoana miinuksena kuomun sinisten osien kiinnitys väärinpäin, joka aiheuttaa vähän kankaaseen vetämistä. Vauhti korjaa virheet:)

1250601655_img-d41d8cd98f00b204e9800998e