Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, eikä tämän käsityöintoilijan lapsilla ole itsetehtyjä vaatteita. Lastenvaatteiden ompeleminen on jäänyt meikäläiseltä kovasti vähiin, koska ompelukoneessani ei ole mielestäni toimivaa jousto-ommelta. Muutenkin odotan innolla päivää, jolloin saisin rahaa kasaan uutta ompelukonetta varten, mutta sitä päivää tuskin tulee ihan lähitulevaisuudessa. Tänä syksynä olen ihaillen hiplannut velourisia lastenvaatteita. Voiko olla mukavampaa kuin pehmoiset lököttelyvaatteet, joiden päälle voi vetää ulosmennessä ulkoiluhousut? Urho sai ruskeasta Eurokankaan velourista kahdet housut, toisissa on resorit lahkeissa ja toisissa on suorat lahkeet. Tein housut Ottobren kaavalla 1/2009, koko on noin 98cm. Eurokankaan myyjän mukaan kangas kutistuu noin 8% pesussa ja totta tosiaan parin pesun jälkeen vähän kasvuvaraiset housut ovatkin ihan sopivat. Vyötäröllä on kuminauha ja reunaan laitoin kultaisen tähtinepin koristeeksi, nyt kun mulla on se kauan haikailemani neppipressi Pikku-Aurinkoisesta.

1255013432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

Kuvaan pääsi myös Urhon synttärilahjaksi saama ihanainen Moonkidsin pyjamapaita, joka pääsi suoraan käyttöpaitojen joukkoon. Pyjamaksi muka noin hieno paita, pyh. Pitäisi ryhdistäytyä yövuorojen jälkeen ja lyhentää housutkin sopivan mittaisiksi niin saadaan nekin lököttelykäyttöön.  

Testailin paidan ompelemista kirjekuorikauluksella Otolle ihan ok tuloksella. Etu- ja takakappale on mun vanhasta t-paidasta, hihat ja resorit jostain kaapin pohjalta löytyneestä palakankaasta. Käytin helmataitoksen hyväksi, eikä tarvinnut taistella ompelukoneen kanssa. kaava myös Ottobren lehdestä 1/2009. Kroppaosa oli laiheliinille liian leveä eli sitä kuin myös hihojakin täytyy ensi kerralla kaventaa. Pääntie vaatii selkeästi vielä harjoitusta, kappaleet vähän veti sinne sun tänne. Laitoin uudella neppipressilläni nepit olkapäille, ettei olkapäät tule läpi. Jouduin harmikseni laittamaan koon 20 nepit, kun pienempien neppien kannat eivät tulleet paksusta kohdasta läpi. Pahaksi onneksi ensimmäisellä käyttökerralla paidalle losahti lautasellinen spagettikastiketta, joka ei enää lähde irti. Valkoinen ei ehkä ole paras väri lastenvaatteissa...

1255014624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e