Nyt näyttää olevan erilaiset helmihommat ihan in. Jotenkin en ole osannut niihin itsekseni ryhtyä, vaikka harakkamainen luonteeni onkin siihen hoputtanut. Kuulin ihan sattumalta, että Sauvoon avataan käsityön ja sisustamisen talo Puuhaus, joka järjestää myös yhden illan mittaisia kursseja. Puuhaus:in naiset näyttävät olevan useammassakin asiassa aivan ajan hermolla ja järjestivät yhteistyössä juuri avatun helmikauppa Blingin kanssa helmitöiden peruskurssin, johon ilmoittauduin välittömästi. Kurssilla oli tarkoitus tehdä ketjuun korupiikkien avulla esim. avainnauhaksi sopiva koru, mutta erilaisena nuorena olin jo etukäteen päättänyt tehdä kaulakorun, jonka saisi myösi rannekoruksi muunneltua. Mutta sitten niiden helmien valitseminen ja korun suunnitteleminen, olipas se vaikeaa! Ei ollut minkäännäköistä ajatusta, millainen korusta tulee valmiina ja miten se asettuu käytössä. Otin varman päälle ja valitsin lasikiviä, valkoisia helmiä ja metallia, mutta olisi myös himottanut vaaleanpunaiset, turkoosit ja ruskeat kivet.

Koru ranteessa

1274790374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja kaulassa

1274790394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihq, indeed! Asiassa yllätti korujen tai oikeastaan niiden materiaalien edullisuus, vaikka kaikkeenhan saa tarvittaessa upotettua omaisuuden. Mutta alkuun pääsee halvemmallakin. Nyt haluaisin harjoittelemaan erilaisia tekniikoita ja Blingiin täytyy mennä pikapikaa pistäytymään. Ihanaa, että tämänkin kokoisessa kaupungissa on vihdoin helmikauppa ja innostunut omistaja!

 

Käsityörintamalla on muutoin keskeneräisten kausi meneillään. Takki pyörii kaapin nurkassa, tuunaukset ovat puolivalmiina ja Sagittaria kaipaa sitä paljonpuhuttua omaa aikaa. Yhdet villasukat menee välityönä ja villatakin kanssa tuli lämpimät kelit ennen valmistumista. Hihatin odottaa viimeistelyä ja kuvaamista.  Mutta tilauksena tehty esiintymishame balettikoulun kevätjuhlaan valmistui, vaikka kuvaan se ei ehtinytkään:)