Jos nyt aletaan tälleen jälkikäteen laittelemaan ylös, niin myönnettäköön, että tuli käytyä toukokuussa Tallinnassa. Ihan pikaisesti, pari yötä hotellissa ja pelkkää kaupunkia kierrellen. Laittelin jo lähtiessä ylös lankakauppojen osoitteita, missä voisi kierrellä, mutta lappu unohtui kotiin ja sitten kierrettiin ihan fiilispohjalta. Hyviä vinkkejä sain esim Marjutin neuleet -blogista ja Kristiinan silmukat -blogista, jonka kuvituksen perusteella löysimme Karnaluksin lankatukkuun.

Lankakaupat sinällään eivät saaneet aikaan suuria tunteita, koska suurimmassa osassa myytiin sitä perussettiä eri järjestyksissä. Mutta Karnaluks meinasi viedä jalat alta ihan kokonaan, kaikessa laajuudessaan. Vaellellessani lankahyllyjen välissä kiroilin, kun en ollut ottanut selville suunnittelemistani neuleista yhtään langanmenekkejä tai -merkkejä, saatikka paksuuksia. Sokkona on paha ostaa, eikä hintatasokaan aina ollut ihan selkeä. Esimerkiksi Novitan langat eivät tuntuneet juurikaan halvemmilta, mutta kun en muistanut tarkalleen. Ostin sokkona Abalonea varten Coats Anchor Style Bamboolo bambulankaa ja vain toivoin, että 500g riittää ja on järkevän hintaista. Hinta sinällään ei päätä huimannut, 10 kerän setti oli 13.90e. Kotiuduttuani yllätys oli iloinen, kun huomasin Tapion kaupan myyvän samaa lankaa kerähinnalla 4.30e.

1308156579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Bambulangan lisäksi ostin kassinkahvat ja kerän jotain vyötteetöntä vironvillaa. Lasku oli noin 18 euroa yhteensä, joten ihan hirmu paljoa en köyhtynyt. Samaista vironvillaa myytiin sataman tienoilla huomattavan kalliilla hinnalla vyyhdeissä, mutta niissäkään ei ollut vyötteitä tarkemmista tiedoista.

Abalone tuli aika nopeassa tahdissa valmiiksi ja päätyi vielä nopeammin purettavien listalle. Joo, ihan kivan oloinen, mutta mun päällä näytti lähinnä muodottomalta säkiltä. Eli täytyy varmaan tehdä ensin kavennuksia ja sitten taas lisäyksiä. Nytpähän on helppo mittailla valmiista työstä oikeita kohtia ennen kuin purkaa. 500g riitti ihan hyvin, taisi jäädä kerän verran ylikin, vaikka reunuksen kohdalla vähän jännittikin. Reunuksessa on ihan hillitön määrä silmukoita puikoilla ja aloinkin himoitsemaan Addin jatkettavia kaapeleita. Ehkä joku kerta ne hankin...