Kauan meni hanttiin laittaessa, mutta sitten oli minunkin pakko taipua Noron lankoihin. Tilasin englannista muutaman kerän koemielessä Noro Kureyon Sock Yarnia, kerää kohti tuli noin 4e alennusta postikuluineen verrattuna Suomen hintoihin. Haaveena oli polvisukat sävystä S95, ihanaa vihreää ja punaista!

1266785531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukkien neulomisessa oli pienoista vastatuulta. Koska ohjetta ei ollut saatavilla, tein ensimmäiset polvisukkani mututuntumalla ja sukkakirjan pienoisella avustuksella. Puikot oli 2.25-2.5mm, puikolla 18s aluksi, jalan koko noin 40 ja pohkeen ympärys hyvin kehittynyt.  En tajunnut punnita lankaa ja ensimmäisen sukan jälkeen sitä oli jäljellä vain 43g eli reilusti alle puolet. Jos olisi ollut tosi fiksu, olisi tehnyt kärjestä aloitettavat sukat, jolloin vartta olisi voinut tehdä lankamäärän mukaan. Nyt jouduin jälkikäteen purkamaan ja madaltamaan vartta. Olin alunperin tehnyt varren yläosaan joustinneuletta noin 5 cm, mutta lanka ei siinä juossut mitenkään nätisti, joten joustinyritelmän purkaminen ei juurikaan haitannut. Nyt sukkien yläreunassa on kuminauhakujat, mutta napakkuutensa vuoksi eivät ehkä edes tarvitsisi kuminauhaa.

Ensimmäinen sukka oli aivan unelmainen väriltään, eikä solmujakaan ollut yhtäkään. Toinen sukka oli väriltään hieman heikompi ja sitten tulikin se solmu. Ja väri jatkui...harmaana, yök. Lopputuloksena sukat, jotka eivät ihan täysin miellytä, saattavat lähteä kiertoon. Mutta toiset täytyy tehdä, se on selvä. Ja pidemmällä varrella.

 

Edit: Kopsaan tähän äkkiseltään kaikista lippulappusista näiden sukkien mitat muistiin:

18 silmukkaa puikolle, 5 kerrosta oikeaa ja yksi nurja kerros. 10cm oikeaa (seuraaviin sukkiin 5cm lisää, jos ei langanmenekillä ole väliä) ja 5x2s kavennukset. Kavennuskerrosten välissä 5 kerrosta. 15cm oikeaa ja kantalappua varten kahdelle puikolle lisätään 1s. Kantalappu puolipatenttia. Kantapohjassa keskisilmukoita 12kpl ja reunasta poimitaan 16s+1s. Kiilakavennuksissa välikerroksia 1+2+3+3+3+3. Oikeaa noin 8cm ja sädekavennukset kärkeen.